مهندس سعدی

کارآفرینی بر محور اکوسیستم و اقتصاد دانش بنیان

مهندس سعدی

کارآفرینی بر محور اکوسیستم و اقتصاد دانش بنیان

مهندس سعدی

رشد و توسعه متوازن اقتصادی و اجتماعی کشور با کارآفرینی بر مبنای عامل اصلی سرمایه انسانی در اکوسیستم و ایجاد ارزش اقتصادی و اجتماعی برتر در فضای انگیزشی رقابتی کارآفرینانه و حمایت از تولید ملی دست یافتنی است. بی شک ثروت کل جامعه حاصل مجموع ثروت اقتصادی و ثروت اجتماعی است.


طبقه بندی موضوعی
اوقات شرعی

افزایش سرمایه در مراحل کاشت ایده و راه اندازی کسب‌ و کار، فرایندی دشوار است. البته اقداماتی وجود دارد که با انجام آنها،‌ می‌توانید اطمینان حاصل کنید کسب‌وکارتان شانس خوبی برای دریافت وام دارد.

اگر می‌خواهید وام کسب و کار دریافت کنید باید برای این سوالات پاسخ قانع‌کننده‌ای داشته باشید:

۱.آیا طرح کسب و کارتان (بیزینس پلن) را نوشته‌اید؟

نوشتن طرح کسب و کار یکی از اولین گام‌ها در تبدیل ایده کسب‌وکار به واقعیت است. این موضوع به شما کمک می‌کند تا ایده کسب‌وکارتان را مشخص و مشکلات احتمالی را شناسایی کنید. هنگام درخواست وام، طرح کسب‌وکارتان را ارایه می‌کنید. بنابراین مطمئن شوید طرح‌تان هر آنچه که می‌خواهید را به درستی بیان می‌کند.

۲.آیا سند و مدرکی از فروش و قراردادهای‌ تجاری‌تان دارید؟

طرح کسب ‌و کار خوب، بازار هدف و میزان تقاضا برای محصول یا خدمت‌تان را مشخص می‌کند. مدارک فروش یا قراردادها را ضمیمه کارتان کنید. این مدارک باید موثق و قابل استناد باشند. می‌توانید رونوشتی از اسناد، مدارک و قراردادهای‌تان را ارایه دهید.

 


«با وجود ماهیت پویای کسب‌ و کار، طرح کسب‌ و کار باید به طور مداوم مورد بررسی و بازبینی قرار گیرد.»


 

۳.آیا طرح کسب ‌و کارتان به‌روز شده است؟ محتوای طرح‌تان را بازبینی کرده‌اید؟

با وجود ماهیت پویای کسب‌ و کار، طرح کسب‌ و کار باید به‌طور مداوم مورد بازبینی قرار گیرد. هنگامی‌که درخواست کمک مالی می‌کنید، باید طرح کسب‌وکارتان تا حد امکان به‌روز شده باشد. توجه به نکانی ساده اما مهم - املای صحیح کلمات و  استفاده از قواعد نگارشی- می‌تواند طرح‌تان را حرفه‌ای جلوه دهد. در نتیجه احتمال دریافت کمک مالی برای طرح کسب و کارتان افزایش می‌یابد.

۴. آیا پیش‌بینی واقع‌بینانه‌ای از جریان‌های نقدی‌ کسب و کارتان دارید؟

عملکرد کسب‌وکارتان در زمینه امور مالی چگونه است؟ آیا همه جوانب را در نظر گرفته‌اید؟ اطمینان حاصل کنید که همه هزینه‌ها و جریان‌های درآمدی‌تان را کاملا واقع ‌بینانه پیش‌بینی کرده باشید. این نکته برای سرمایه‌گذار بسیار حایز اهمیت است.

۵. آیا طرح کسب ‌و کارتان را با پیش‌بینی جریان نقدی‌تان انطباق داده‌اید؟

بررسی کنید که اعداد و ارقامی که در طرح کسب‌ و کارتان ارایه می‌کنید،‌ منطبق با ارقام ارایه شده در پیش‌بینی جریان نقدی‌تان باشد. حتی یک مورد را هم از قلم نیاندازید. نباید در طرح کسب و کارتان ارقامی را ارایه کنید که در پیش بینی جریان نقدی‌تان به آنها اشاره نکرده‌اید و بالعکس.

۶. آیا برای بقای شرکت، ‌بودجه شخصی‌تان را برآورد کرده‌اید؟

قبل از درخواست برای تأمین بودجه، باید به نکته‌‌ای ساده ولی مهم توجه کنید. چقدر بودجه برای ادامه بقای سازمان در اختیار دارید؟ برای پرداخت قبوض معمول مانند هزینه اجاره، هزینه تاسیسات، غذا و ... چقدر بودجه دارید؟ این موضوعی مهم است که اغلب نادیده گرفته می‌شود.

۷. آیا می‌دانید به چه صنعتی وارد می‌شوید؟

مهم است که بدانید به چه صنعتی و با چه ویژگی‌هایی وارد می‌شوید. تحقیقات بازار را به دقت انجام دهید. محصولات، رقبا و نحوه عملکردشان در بازار را کشف و درک کنید. این نشان می‌دهد که شما حرفه‌ای هستید و با آگاهی کامل برای تأمین سرمایه و ایجاد کسب ‌و کارتان اقدام کرده‌اید.

۸. آیا بدهی‌ها و صورتحساب‌‌های‌تان را به بهترین نحو مدیریت کرده‌اید؟

شما باید نشان دهید که می‌توانید بدهی‌های‌تان را سازمان‌دهی کرده و امور مالی‌تان را به‌خوبی مدیریت ‌کنید.

۹.آیا استراتژی خروج مناسبی دارید؟

هیچ شرکت نوپایی تا ابد باقی نخواهد ماند. باید نشان دهید در مورد استراتژی خروج اندیشیده‌اید و گزینه‌های دیگری نیز دارید. این امر مسوولیت‌پذیری‌تان را نشان خواهد داد. به این ترتیب شانس‌تان برای دسترسی به بودجه مورد نیاز افزایش می‌یابد.

۱۰.آیا می‌دانید دقیقا برای رفع چه نیازهایی به دنبال وام کسب و کار هستید؟

در ارایه کسب‌ و کارتان به سرمایه‌گذار یا بانک، نیازمندی‌های‌تان را با ذکر جزییات شرح دهید. بیان نیازهای فنی، تجهیزاتی و ... نشان می‌دهد؛ شما به دنبال چیزی هستید که واقعا نیاز دارید.

اگر برای تمامی سؤالاتی که اشاره شد پاسخ منطقی و مناسبی دارید، می‌توان گفت کسب‌وکارتان برای دریافت وام آماده است.

 

منبع:   startups.co.uk   مترجم: مارال مختارزاده